Leona. Utan mänskligt värde av Jenny Rogneby

Recension: Leona. Utan mänskligt värde

leona-utan-manskligt-varde

En psykiskt sjuk kvinna blir påkörd av ett Arlanda Express-tåg vid Karlbergs station. Allt tyder på att det rör sig om ett vanligt självmordsförsök, men snart upptäcker man att den sargade kvinnan även har andra skador än de hon ådragit sig vid tågolyckan – hon saknar en njure! När sedan en hemlös tiggare rasar ihop blodig mitt på Sergels torg och även han saknar ett organ förstår man att en grupp hänsynslösa gärningsmän satt i system att plundra samhällets mest utsatta människor på kroppsdelar.

Leona Lindberg, den skickliga och okonventionella utredaren på Citypolisen, får ärendet på sitt bord, och spåren leder henne till en mycket skitig verksamhet. Leona känner sig ovanligt engagerad i sitt arbete, samtidigt som hon ställer sig fullständigt frågande till att hennes överordnade ser henne som aktuell för en ny chefsposition. Själv har hon nämligen fokus på annat håll. I sin strävan efter ett nytt liv har hon den här gången valt att ta saker och ting helt i egna händer med en ny sidoverksamhet: Att ta från de onda – och ge till sig själv. Men Leona får också lära sig att allt har ett pris.

Detta är den tredje boken om Leona Lindberg och jag måste säga att böckerna blir bättre och bättre. Sedan debutromanen kom för två år sedan – Leona – tärningen är kastad – har jag längtat efter nästa del i bokserien. Jenny skriver på ett spännande sätt, romanen rör sig hela tiden framåt vilket gör att det aldrig blir tråkigt. Jag gillar även att Leona är en okontroventionell polis, tycker att det är vanligt i deckare att huvudkaraktären nästan är felfri. Men så är det inte i denna serie. För er som ännu inte upptäckt böckerna om Leona kan jag varmt rekommendera dem. Jag skulle dock rekommendera att man läste böckerna i ordning även om de är fristående. Boken avslutas med en riktig cliffhanger så längtar tills nästa bok kommer.

Adlibris: Inbunden, Ebok, Ljudbok

Bokus: Inbunden, Ebok, Ljudbok

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *