Fällan av Melanie Raabe

Recension

Fällan

Linda Conrads, 38, är en berömd och notoriskt tillbakadragen kriminalförfattare. För tolv år sedan blev hennes syster, Anna, brutalt mördad. Mördaren åkte aldrig fast, men Linda såg honom. Och nu har hon precis sett honom igen på TV.
Mannen är numera en känd reporter, och Linda vet att ingen kommer att tro henne om hon anklagar honom. Så hon gör det hon kan bäst: Hon skriver en ny thriller, om ett mord på en kvinna. Där gärningsmannen kommer undan.
När boken publiceras ger Linda en enda intervju. I sitt eget hem. Till den enda person som vet mer om fallet än hon gör. Han vet vad som hände den där natten. Hon har skrivit en bok om det. Men när han ringer på Lindas dörrklocka vet ingen av dem hur det ska sluta…

Detta är den tyska författaren Melanie Raabes debutroman, boken har vunnit Stuttgart Krimipris i kategorin Årets bästa kriminaldebut. Boken har blivit en storsäljare världen över så hade höga förväntningar när jag satte mig ner för att läsa boken. Jag gillar idén som författaren har med boken, men det finns några saker jag inte riktigt gillade med boken. Jag har bland annat svårt med biten att Linda inte skulle gått utanför dörren på tolv år, inte ha någon som helst kontakt med sina föräldrar och att hon helt plötsligt får idén att sätta fast den hon tror mördad hennes syster helt själv. Utdragen från boken som Linda skriver på gillade jag inte, de var överflödiga och jag tycker inte att de bidrog inte till historien.

Jag tycker att Melanie på ett bra sätt beskriver hur Linda känner, hur hennes paranoia och ångest växer. När man inte riktigt vet om man kan lita på henne eller inte. Informationen avslöjas i ett bra tempo.

Boken är spännande och lättläst och kan rekommendera den om man kan ha lite överseende med några misstag hon gör. För att vara en debutroman är det väldigt bra så kommer troligtvis att läsa hennes nästa bok en andra chans.

Adlibris; Inbunden, Ebok

Bokus: Inbunden, Ebok

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *