Pestan av Åsa Larsson & Ingela Korsell

PAX – Pestan (7)

Pestan

Fler och fler insjuknar med märkliga symptom i Mariefred. Och ingen kan hitta något botemedel. När Alriks och Viggos egen familj drabbas dras killarna in i en kamp mot klockan för att finna en lösning. Men hur kan en sådan mystisk sjukdom bekämpas?
Samtidigt har Iris kommit på en plan för att ta reda på vem Svarthäxan är. Men planen är livsfarlig. Dessutom luktar den ruttet lik …

Har helt snöat in på Pax serien just nu, tycker verkligen att de är spännande och välskrivna. Varje bok avslutas med en cliffhanger så man vill verkligen fortsätta men nästa bok direkt när man är klar.

Denna bok är inte lika läskig som de tidigare böckerna i serien, vilket drar ner betyget lite för den. Själva Pestan faller lite i skymundan i och med att det finns andra sidestories som tar upp mer plats. Det som jag skulle säga är skrämmande är hur mariefredsborna reagerar när sjukdomen kommer och den rädsla som väx upp mot det annorlunda.  Gillar att Iris har fått en större roll i denna bok. Nu har hon äntligen blivit en huvudkaraktär. Jag ser fram emot nästa del när man får lära känna henne mer.

Adlibris: Inbunden, Ebok, Ljudbok

Bokus: Inbunden, Ebok, Ljudbok

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *