Gaster av Åsa Larsson & Ingela Korsell

PAX – Gasten (5)

Pax - gasten

Tiden pulsar och mörkret vandrar in. Det är december och Mariefredsborna rustar för julmarknad och luciatåg, men föga anar de vilken kuslig lucia det kommer att bli för staden. En oskyldig lek blir snabbt farlig när en port skapas till den andra sidan och tre gastar börjar härja. Alrik och Viggo för en kamp mot klockan. Det gäller att bekämpa varelserna fort –
innan folk gastkramas till döds!

Detta är den femte delen i Pax-serien, sträckläste klart den samt den fjärde delen igår, det borde nog ge en indikation på vad jag tycker om boken. Detta är den första boken där det inte är någon som skapat ett mytologiskt väsen. Istället är det en leken svarta dam som går riktigt illa som gör att gastarna släpps lösa. När gastarna släpps fria och börjar härja i Mariefred blir det bråttom för Alrik, Viggo, Estrid och Magnar att fånga gastarna innan någon mer dör.

Detta måste jag nog säga är den läskigaste delen i Pax-serien hittills. Det som gör att jag tycker att detta är den läskigaste hittills är att folk faktiskt blir skadade i boken. Det gör att faran blir mer konkret och genuin. Det finns en risk att fler personer dör i boken, detta är något som sällan sker i böcker för denna målgrupp.

Boken slutar med en riktig cliffhanger vilket gör att jag snart kommer plocka upp sjättedelen.

Adlibris: Inbunden, Ebok, Ljudbok

Bokus: Inbunden, Ebok, Ljudbok

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *