Bjäran av Åsa Larsson & Ingela Korsell

Pax – Bjäran (4)

Pax Bjäran

Bröderna Alrik och Viggo har hjälpt en myling som har härjat i Mariefred att få ro, men vad de inte vet är att den mystiska Iris smider sina egna planer. Vem är hon egentligen och vad vill hon med Alrik och Viggo…? Det börjar försvinna saker från invånarna i stan, och Alrik står högt upp på listan över misstänkta. Men vad Mariefredsborna inte vet är att det ligger magi bakom stölderna. Någon har skapat en bjära!

Detta är den fjärde delen i PAX-serien av Åsa Larsson och Ingela Korsell. De fantastiskt illustrationerna är gjorda av Henrik Jonsson. Även om serien riktar sig till barn mellan 9-12 år är jag ett stort fan av denna serie. Det är en härlig blandning av magi och realism, karaktärerna och språket gör att detta är en perfekt bok att sträckläsa. I varje bok är det ett nytt magiskt väsen som härjar i Mariefred som bröderna Alrik och Viggo ska ta hand om. Även om det är ett nytt ”väsen” i varje bok så finns det även en ramberättelse i bakgrunden.

Det jag gillar med böckerna är författarna lyckas väva in ett verkligt problem i varje bok. I denna bok skulle jag säga att det även är en historia om att vara oskyldigt anklagad och om orättvisa. Att göra saker man inte vill, men ändå gör p g a grupptrycket. Detta gör att det går att diskutera böckerna tillsammans med sina barn, eller att bara reflektera över själv.

Adlibris: Inbunden, Ebok, Ljudbok

Bokus: Inbunden, Ebok, Ljudbok

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *